AgroAprenentatge i oportunitats

Projecte impulsat per fomentar l’adquisició d’habilitats i competències necessàries per millorar el grau d’ocupabilitat contribuint així en la millora de les oportunitats socials i laborals. L’adquisició d’aquestes competències és realitza a través dels treballs agraris desenvolupats dintre les nostres finques d’oliveres i també a partir del conreu de les plantes aromàtiques i medicinals.  Aquest projecte cerca donar oportunitats a col·lectius vulnerables com ara persones amb malaltia mental, persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb necessitats socioeconòmiques, joves…

A tot això a partir del projecte busquem generar un espai que pugui lluitar contra l’estigma i revertir aquestes desigualtats tant presents a la nostra societat.


Terram Actiu

Projecte d’ocupació laboral dintre els camps d’oliveres, el conreu de plantes aromàtiques i l’elaboració de productes amb marca pròpia. Fomentem l’ocupació laboral com a eina de transformació social i de benestar, on a partir de la participació amb els diferents processos agraris del conreu de l’olivera, el conreu de les plantes aromàtiques i l’elaboració dels productes propis de la cooperativa ajuda a revertir aquelles desigualtats tants cops lligades a col·lectius vulnerables com ara:  persones amb malaltia mental, persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb necessitats socioeconòmiques, joves…

Podem afirmar que la participació d’un projecte col·lectiu i l’oportunitat laboral genera una millora del benestar individual i també col·lectiu dels participants.


L’herència

Projecte de preservació del patrimoni natural de les oliveres de la zona de les Terres del Sénia. Actualment podem veure que les terres que rodegen els nostres municipis i el nostre territori estan patint uns canvis, aquests canvis visuals són presents  per culpa de la  finques estan vivint un procés d’abandonament, creant així una terra erma, sense agricultura ni producció, deixant passa a un augment de la massa forestal que dificultarà l’extinció dels incendis i un augment de la seva propagació.

Per evitar tota aquesta situació nosaltres agafem terres en desús i les tornem a activar i conrear per aprofitar tota aquesta herència natural que ens hem trobat i poder a partir d’ella extreure’n uns productes únics. 


Ocell de foc Terres de l’Ebre

Programa impulsat de forma cooperativa entre Fundació Gentis, Atzavara-arrels, Grup Esplai Blanquerna i Coop. Terram. Aquest programa té com a finalitat dotar d’una millora de l’atenció a les persones joves, combatre l’estigma de les malalties de salut mental i acompanyar-los amb la millora d’oportunitats educatives, socials, emocionals i laborals.

Aquest projecte és d’abast territorial i té una repercussió per a totes les Terres de l’Ebre. Joves Rurals

El projecte, està adreçat a joves de 12 a 30 anys. Aquest, consisteix en crear un espai on els joves puguin relacionar-se mitjantçant activitats lúdiques, educatives i d’oci segur.

A més, aquest espai serveix de punt de trobada per a que els joves agricultors de la Sénia i voltants  puguin intercanviar experiències i punts de vista sobre la realitat del sector primari.


Voluntariat Rural

Aquest projecte pretén fomentar el paper de la figura del voluntariat a les zones rurals amb poques opcions de voluntariat, entenent aquesta oferta de voluntariat com una oportunitat d’acció comunitària i d’ocupació.

Les diverses activitats proposades busquen generar espais de relació entre diverses persones de la població, també promocionar la seva inserció social i així apropar ofertes d’ocupació social i laboral.

Totes aquestes activitats desenvolupades dintre el projecte promouen la vinculació a la societat i una millora de les oportunitats per aquells col·lectius que es poden trobar amb situació d’exclusió social.

Desplaça cap amunt